Stek- & GrillpannorSE FLER

Grytor & KittlarSE FLER

Kastruller & SauteuserSE FLER

TIPS PÅ SMARRIGA RECEPT

Vin- & gräddkokta Musslor

Vinkokta musslor, eller Moules marinières som det heter på franska, är bland det läckraste du kan bjuda på. Gör din egen aioli...

Titta
Coq Au Vin Suédoise – Fransk Kycklinggryta

”En kyckling i varje gryta” – så löd Kung Henrik den fjärdes löfte om välfärd till franska folket i slutet på 1500-talet....

Titta
Klassisk Fransk omelett

Fransk omelett är en vinnare till helgfrukosten eller brunchen! Ofta serveras omeletten tillsammans med en fyllning eller stuvning. Thomas Sjögren, Årets Kock...

Titta
Gratinerad Camembert med päron & pistagenötter

En smältande skapelse som inte lämnar någon oberörd. Testa detta goda recept av Louise Johansson, Zassenhaus ambassadör och Sveriges första Mästerkock. Receptet...

Titta
Enkel Miso- & Sesamramen

Ramen är en läcker japansk nudelsoppa som kan varieras efter smak. Här är en lättlagad variant med miso, sesampasta, ägg, bacon och...

Titta
Jordgubbskompott med vit chokladmousse

Här är desserten för dig som inte kan få nog av jordgubbar. En härlig kompott toppad med färska och torkade jordgubbar, vit chokladmousse samt jordgubbsgranité....

Titta

Passa på att byta ut dina knivar!SE FLER

FiléknivarSE FLER

Pizzarecept!

Pizzabotten På Prostens Vis

I Italien finns det två olika skolor när det kommer till pizzadeg: romersk och neapolitansk. På Lisa Lemkes pizzeria serveras pizzor i romersk stil...

titta
Pizzabotten På Surdeg

Pizza är rätt i alla lägen. Ta på dig bagarrocken och bjud på surdegspizza i helgen! Här tipsar vi om en riktigt...

titta
Pizza Med Löjrom & Picklad Silverlök

Bjud hem vännerna på lyxig rompizza à la Thomas Sjögren! Receptet är hämtat från menyn på hans restaurang Grano och går att...

titta
Pizza Med Trädgårdsörter & Citron

Vill du göra lika god pizza som Lisa Lemke? Här är ett recept från hennes rosade pizzeria Prostens Pizza. Det är ett vegetariskt recept med två olika ostar och en...

titta
Pizza Paschendale

Det är skillnad på pizza och pizza. Här bjuder Lisa Lemke på ett underbart recept på Pizza Paschendale, där de rena italienska smakerna verkligen kommer till...

titta
Pizza med getost & karamelliserad lök

Pizza bianco eller bianca är en vit pizza utan tomatsås. Här är en enkelt recept med getost och karamelliserad lök. Salt och...

titta
Ta hand om dina köksknivar

Ta hand om dina köksknivar Även vassa knivar behöver slipas efter att de använts ett tag. Genom att slipa knivarna bibehåller du...

titta
Globals knivskola: Hacka örter

Hacka örter Färska örter förgyller vilken rätt som helst! I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, hur du bäst skär...

titta
Globals knivskola: Filéa lax

Filéa lax Vi har fantastisk fisk i våra nordiska vatten, och ibland är det mer ekonomiskt att filéa den själv än att...

titta
Globals knivskola: Stycka oxfilé

Stycka oxfilé Oxfilén är den möraste detaljen på djuret och en klar favorit, men det kan vara svårt att veta hur du...

titta
Globals knivskola: Filéa plattfisk

Filéa plattfisk Många drar sig för att köpa hel plattfisk och väljer istället färdiga portionsbitar i fiskdisken. Att köpa hel fisk är...

titta
Skötselråd – Globals Träskärbrädor

Skötselråd – Globals Träskärbrädor Genom att ta hand om din träskärbräda kan den bli en livslång följeslagare i köket . Lämpliga träslag...

titta