Med Skeppshults wok från serien Traditional kan du laga härligt smakrika rätter! Wok kommer i oändligt många variationer, du väljer själv om du vill laga en wok med saftigt kött eller bara delikat hel-vegetarisk. Den 5 mm tjocka bottnen ger dig en fin stekyta och det vackra handtaget av brunbetsad bok blir ej varmt när du tillagar maten.
- Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion och gas.
- Tillverkat i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti.
- Naturlig non-stick av svensk ekologisk rapsolja.
- Bottendiameter Ø 13,5 cm.
- Handslipade kanter runt om pannan.
Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn. Många moment i tillverkningen är fortfarande ett rent hantverk och är beroende av stor yrkesskicklighet.
Skötselråd
Diska alltid dina Skeppshult pannor och grytor för hand med varmt vatten utan diskmedel.
När du ska grovrengöra din panna: Täck botten på pannan med grovsalt. Värm sedan upp pannan på hög temperatur i 1-2 minuter. Häll bort saltet och torka ur pannan med papper. Efter detta får din produkt en grå nyans, detta betyder att du nu kan bränna in din produkt med ny rapsolja:
Torka produkten och häll på några droppar rapsolja så att det blir ett tunt lager.
Ställ produkten på hög värme på spisen.
Efter 10-15 minuter har oljan bränts in och produkten är återigen svart.
Om matrester bränns fast rengör du pannan bäst med en hård diskborste under varmt vatten. Om du inte får bort det brända i pannan kan man använda lite svinto på de mest envisa fläckarna. Vid användning av svinto bör du bränna in stekpannan igen. Samma behandling gäller vid eventuell rost.