Kolstål har en utmärkt värmeledningsförmåga. Dessa kärl är mycket bra att steka i för att få fin yta på råvaror men ska inte användas med vätska såsom exempelvis grädde, krossade tomater, vin, osv. La Lyonnaise är den tunnaste kolstålsserien från De Buyer. Vi rekommenderar att de enbart används till gasspis – annars kan de lätt slå sig och bli skeva i botten.
Stek in pannan på detta sätt:
- Diska pannan i hett vatten. Torka därefter pannan och häll i matolja så att botten täcks.
- Hetta upp på medelvärme. Låt oljan svalna och torka bort överskottet med hushållspapper. Ju mer pannan används desto bättre blir den.
- Pannan blir mörkare med tiden, detta är helt normalt.
För att neutralisera pannan och rengöra den grundligt kan man gradvis värma upp grovsalt i pannan, ca 1,5 minut. Torka därefter av med hushållspapper. Olja in och förvara torrt.
Skötsel:
Låt inte pannan ligga i vatten då den kan rosta.Tål ej maskindisk.