Stekpannor
På Cordon Bleu finner du alla typer av stekpannor som behövs för att göra ditt kök komplett. Här hittar du belagda, keramiska, rostfria, i gjutjärn och kolstål. Vilken stekpanna du ska välja beror lite på vad du ska ha den till. En stekpanna med tjock botten tar lite längre tid att värma upp, men behåller värmen bättre när maten läggs i.
Alla stekpannor har olika förhållningsregler när det gäller användning och rengöring. För att garantera en längre livslängd och minimera risken för att pannan slår sig rekommenderas att man alltid värmer upp på medelvärme först, för att sedan öka till högre värme. När pannan ska rengöras förespråkar vi handdisk, helst utan diskmedel.
Belagda stekpannor är väldigt mångsidiga och ger fin stekyta utan matfett. Vi rekommenderar ändå någon form av fett i pannan för att förlänga livslängden. Du vill inte använda redskap av stål i en belagd panna då detta förstår non-stick ytan. Tids nog kommer beläggningen ändå att slitas ned och pannan måste bytas ut.
Gjutjärns- och kolstålspannor tål väldigt hög värme och håller länge om de sköts på rätt sätt. De ger en fin och smakrik stekyta framförallt på kött och fisk. Rostfria stekpannor utan beläggning har fina stekegenskaper, men kräver viss teknik vid tillagning. Keramiska pannor påminner mycket om non-stick. Den största skillnaden är att den keramiska pannan kan användas vid höga temperaturer utan att beläggningen tar skada.
Behöver du hjälp att hitta rätt panna? Fråga oss i chatten, så guidar vi dig till den produkt som passar bäst för ditt ändamål!