Gräddsifon från Exxent i rostfritt stål. Med en gräddsifon får du snabbt och enkelt perfekt grädde utan att vispa! Men varför bara nöja sig med perfekt grädde? Med en gräddsifon från Exxent så kan du även enkelt få till fluffiga såser som får gästerna att sucka av välbehag.
- Kom ihåg att köpa till patroner.
Gräddsifon kan trots namnet användas till oändligt mycket mer mer än bara grädde. Sifonen är ett redskap som är mycket uppskattat i restaurangköket. Frågar du kockar om tips på användningsområden så radar de upp olika såser, skum, crèmer och mousser efter varandra. Och inte nog med det. I baren kan man dessutom, förutom att t.ex. spritsa grädde på kaffedrinken, även kryddsätta alkoholen med hjälp av sifonen.
Tips på ett recept på körsbärsskum:
2,5dl körsbärspuré
2,5dl grädde
1dl strösocker
2msk citronjuice
2st gelatinblad
1st sifon
1st kolsyrepatron
Börja med att blötlägga gelatinbladen i 5 min. Hetta sedan upp körbärspurén med socker och citronjuice. Lägg ned gelatinbladen i den varma körsbärspurén rolls gelatinet har löst sig. Häll ned den kalla grädden och låt den sätta sig i kylen i en timme. Häll ned smeten i en sifon, ladda med en patron, skaka om rejält, och avnjut till choklad, färsk frukt eller glass.