Bakad rödbeta med hallon & ädelost

Foto: J.A Sundqvist AB

Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, bjuder på ugnsbakade rödbetor med hallon och ädelost. En rätt som är perfekt som förrätt eller som tillbehör till exempelvis lamm.

Ingredienser

Bakade rödbetor (4 portioner)
12 st små rödbetor
4 cl olivolja
Salt

Vinägrett​
4 cl hallonvinäger
1 dl olivolja
½ rödlök
12 st hallon
160 g ädelost
40 g rödbetsskott
Salt
Svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Skölj rödbetorna ordentligt. Lägg betorna på en plåt tillsammans med olivolja och salt. Rosta i ugnen tills de känns mjuka, ca 30 minuter.

Skala och finhacka rödlöken, blanda med hallonvinäger och olivolja. Dela hallonen på mitten och dela osten i mindre bitar. Servera betorna ljumna med vinägretten, hallonen, ädelosten och rödbetsskotten. Smaka av med salt och svartpeppar.

Källa: https://www.sundqvist.se