Kycklingtacos med avokado- & koriandercrème

Foto: J.A Sundqvist AB

Våga förnya fredagstacosen! Vad är väl köttfärstacos och burksalsa mot fräscha kycklingtacos med avokadocréme? Enkelt och så smarrigt!

Ingredienser

Kycklingtacos (4 portioner)
2 urbenade kycklingbröst
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 jalapeño (valfritt)
2 st lime
Salt och peppar

Avokado- och koriandercrème
1 avokado
1 kruka koriander
1 dl turkisk yoghurt
½ rödkål
8 st vete- eller majstortillas

Gör så här:

Skär kycklingbrösten i jämna strimlor, ca 4 st per filé, och lägg i en skål. Häll i olja. Tillsätt sedan kryddorna tillsammans med en nypa salt och peppar, samt saften från en lime. Låt marinera i minst 30 min.

Dela avokadon och lägg i en mixer tillsammans med koriander, yoghurt, saften från en lime och lite salt och peppar. Mixa tills konsistensen är krämig och slät. Häll sedan upp i en serveringsskål.

Stek kycklingen i en grillpanna eller grilla på medelhög värme, ungefär 4-5 minuter på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Skiva kålen tunt och värm tortillabröden i en torr panna eller på grillen.

Montera tacon med kål i botten, därefter kyckling, avokado- och koriandercrème och slutligen några kvistar koriander och fint skuren jalapeño som garnering. Servera med en skiva lime.

Källa: https://www.sundqvist.se