Bjud hem vännerna på lyxig rompizza à la Thomas Sjögren! Receptet är hämtat från menyn på hans restaurang Grano och går att variera efter säsong.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Picklad lök
1 dl ättika (12 procent)
2 dl socker
3 dl vatten
2 st silverlökar
Övrig topping
5 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 st mozzarella
Lagrad ost, t.ex. parmesan eller Monte Vecchio
Rom, t.ex. löjrom eller stenbitsrom
Dill
Svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Börja med att göra picklad lök. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret löst upp sig. Hyvla löken tunt med mandolin och lägg i lagen. Låt stå i kylen 1 timme.
Värm ugnen till maxtemperatur, 250–275 grader.
Kavla ut pizzabottnarna. Blanda 2 dl crème fraiche med 2 dl vatten. Bred ut röran på bottnarna. Toppa med mozzarella och lagrad ost.
Grädda pizzorna i ugnen i ca 10 minuter. Använd gärna en pizzasten. Ta ut och bred på mer crème fraiche.
Toppa med picklad silverlök, rom och dill. Krydda med nymalen svartpeppar.
Källa: https://www.sundqvist.se