I Italien finns det två olika skolor när det kommer till pizzadeg: romersk och neapolitansk. På Lisa Lemkes pizzeria serveras pizzor i romersk stil med tunn, krispig och relativt spänstig botten. Här är hennes bästa degrecept! Källa: https://www.sundqvist.se
Pizza är rätt i alla lägen. Ta på dig bagarrocken och bjud på surdegspizza i helgen! Här tipsar vi om en riktigt smarrig grunddeg som Thomas Sjögren använder till sina pizzor på Restaurang Grano. Källa: https://www.sundqvist.se
Bjud hem vännerna på lyxig rompizza à la Thomas Sjögren! Receptet är hämtat från menyn på hans restaurang Grano och går att variera efter säsong. Källa: https://www.sundqvist.se
Vill du göra lika god pizza som Lisa Lemke? Här är ett recept från hennes rosade pizzeria Prostens Pizza. Det är ett vegetariskt recept med två olika ostar och en mängd färska trädgårdsörter. Källa: https://www.sundqvist.se
Det är skillnad på pizza och pizza. Här bjuder Lisa Lemke på ett underbart recept på Pizza Paschendale, där de rena italienska smakerna verkligen kommer till sin rätt. Källa: https://www.sundqvist.se
Här är desserten för dig som inte kan få nog av jordgubbar. En härlig kompott toppad med färska och torkade jordgubbar, vit chokladmousse samt jordgubbsgranité. Det finns inget som slår detta en varm sommardag! Källa: https://www.sundqvist.se
Denna svalkande sallad är perfekt som förrätt innan grillen, eller som fräscht tillbehör på sommarbuffén. Hur enkel som helst att göra och passar dessutom perfekt att ta med sig till stranden en varm sommardag! Källa: https://www.sundqvist.se
Våga förnya fredagstacosen! Vad är väl köttfärstacos och burksalsa mot fräscha kycklingtacos med avokadocréme? Enkelt och så smarrigt! Källa: https://www.sundqvist.se
Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, bjuder på ugnsbakade rödbetor med hallon och ädelost. En rätt som är perfekt som förrätt eller som tillbehör till exempelvis lamm. Källa: https://www.sundqvist.se
Pannkakstårta är en riktig barndomsklassiker! Receptet är enkelt att laga och går att variera efter smak och säsong. Byt ut grädden mot kvarg för en nyttigare variant och välj frysta bär om det är svårt att få tag i färska. Källa: https://www.sundqvist.se
Hacka örter Färska örter förgyller vilken rätt som helst! I Globals knivskola visar Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, hur du bäst skär färska örter utan att förlora deras naturliga spänst. Jimmi visar tre enkla tekniker för tre olika örter. Han skivar gräslök, gör chiffonade (strimlor) av basilika och finhackar persilja. Det går att använda flera…
Filéa lax Vi har fantastisk fisk i våra nordiska vatten, och ibland är det mer ekonomiskt att filéa den själv än att köpa färdigportionerade bitar. I Globals knivskola visar Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, hur du filéar och portionerar en hel lax. Tekniken är enkel och fungerar till de flesta fiskar. För att kunna skära…