En smältande skapelse som inte lämnar någon oberörd. Testa detta goda recept av Louise Johansson, Zassenhaus ambassadör och Sveriges första Mästerkock. Receptet kommer från kokboken 52 helger.
INGREDIENSER
4 portioner
1 päron (t.ex. Conference eller William)
250 g opastöriserad camembertost (alt. annan vitmögelost)
1 dl pistagenötter
2 kvistar rosmarin
2 msk honung
GÖR SÅ HÄR
Värm ugnen till 225 grader, varmlufts- och grilleffekt.
Hacka nötterna och rosmarinbladen. Dela, kärna ur och skiva päronet tunt.
Lägg osten på en plåt med bakplåtspapper och fördela päronskivorna jämnt ovanpå. Toppa med nötter, ringla över honung och strö över hackad rosmarin. Gratinera i 5–7 minuter tills tårtan har fin färg och känns mjuk. Lyft över på ett fat och servera direkt, gärna med lite pepparkakor eller kex till.
Källa: https://www.sundqvist.se