Omvänd räksmörgås

Foto: J.A Sundqvist AB

Systrarna Brydlings recept på en omvänd räksmörgås. Vad är godare än en god räksmörgås med ett glas vitt vin till? Här är en lättare och fräschare variant på denna smörgåsklassiker.

Ingredienser

4 portioner
2 st kokta ägg
8 st grön sparris
4 st skivor vitt bröd utan kanter
2 dl nyskalade räkor ca 5 hg med skal
½ st skalad gurka
4 st fint skivade rädisor
kallpressad rapsolja till stekning av krutonger
salt och nymald svartpeppar
div örter och sallad – ex gräslök, citronmeliss, citrontimjan
krispsallad, röda mangoldskott, ärtskott, tai basilika mm
lite majonnäs

Gör så här:

Skär sparrisen i ca 5 cm långa bitar som sen lätt kokas i saltat vatten, häll av vattnet och låt svalna.

Skär brödet i ca 1×1 cm kuber. Stek det gyllene i kallpressad rapsolja.

Dela äggen i 8 delar (ett ägg 4 delar). Tärna gurkan grovt. Skölj och plocka sallad och örter i mindre bitar.

Arrangera räkor, ägg, gurka, rädisor och sparris huller om buller på 4 st tallrikar.
Avsluta med krutonger, några duttar majonnäs (lägg gärna majonnäsen i spritspåse), örter, sallad och lite nymald svartpeppar.

Källa: https://www.sundqvist.se/