Sötsyrliga citronrutor

Foto: Kungsörnen

Dessa möra och sötsyrliga kakor är lika smakrika som oemotståndliga. Servera som de är, eller tillsammans med vispad grädde och rårörda bär.

Ingredienser

15 citronrutor

Botten
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
1 ½ msk strösocker
1 krm salt
125 g kallt smör

Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Finrivet skal av 2 citroner, ekologiska
1 ¼ dl citronsaft (cirka 2 citroner)

Så här tillagar du receptet (1 timme ):

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop allt med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i en matberedare.

3. Täck en ugnsfast form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills degen fått lite färg.

5. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner mjöl och citronskal- och saft.

6. Häll smeten över den förgräddade botten och grädda ytterligare 10-12 minuter, eller tills kakan stannat men fortfarande är lite kladdig.

7. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.

8. Garnera med florsocker och citronmeliss.

Källa: https://www.kungsornen.se/recept/kakor/kakor/sotsyrliga-citronrutor/