En glutenfri våffla på mandelmjöl för sötare smet. Om man vill ha en matigare våffla, t.ex. att servera som förrätt kan mandelmjölet bytas ut mot bovetemjöl. Tillsätt förslagsvis lite, ca en halv tesked, vaniljpulver för vaniljvåfflor.
Ingredienser
6 st våfflor
2 dl mandelmjöl
4 st ägg
2 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt
Tillbehörsförslag:
Vispgrädde
Bär
Honung
Florsocker
Så här tillagar du receptet (30 minuter):
1. Vispa samman alla ingredienser förutom fiberhusk i en skål. Rör därefter ner fiberhusk, litet i taget, och vispa smeten slät.
2. Grädda våfflor, eventuellt med en klick smör, i ett våffeljärn.
3. Vispa grädde, ansa bär och förbered eventuellt ytterligare tillbehör efter tycke och smak. Servera tillbehör med nygräddade våfflor. Smaklig måltid!
Källa: https://www.kungsornen.se/recept/vafflor/glutenfria-vafflor/