Spenatvåfflor med lax och crème fraiche är både gott och enkelt att tillaga. Peppra och dekorera med dill och citron.
Ingredienser
10-12 våfflor
400 g Kungsörnen Kejsarvåfflor
Vatten och matfett enligt förpackningen
1 pkt (375 g) fryst hackad spenat
1–2 krm finriven muskotnöt
10–12 skivor rökt lax
1–2 dl mini- eller lätt crème fraiche
Svartpeppar, citron, dill
Så här tillagar du receptet (30 minuter):
1. Tina spenaten. Smält smöret och låt det svalna. Häll mixen i en stor skål. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. Blanda även i matfettet. (Vill du istället göra hemmagjorda våfflor? Recept på våffelsmet hittar du här.)
2. Blanda i spenat och krydda med riven muskot. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt.
3. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg.
4. Lägg de nygräddade våfflorna på galler. Fördela laxen och crème fraiche på våfflorna, peppra och dekorera med dill och citron.
Källa: https://www.kungsornen.se/recept/vafflor/laxlyx-pa-spenatvaffla/